hjælp til begravelsen i Jylland

Jeg blev eksamineret som bedemand i år 2000. Siden da har jeg arbejdet som bedemand i Herning, Holstebro, Vinderup samt omkringliggende områder. Jeg assisterer og rådgiver ved dødsfald, begravelse og bisættelse i GødstrupSundsAulumVildbjergIkastUlfborg og Struer ved dødsfald, begravelse og bisættelse. Dette har givet mig et stort lokalt kendskab til områdernes traditioner og skikke.

Assistance til den sidste rejse

Døden er en naturlig del af livet, men ofte kommer den som et chok for de efterladte, også selvom den måske var forventet på grund af sygdom eller alder. Som bedemand er det min opgave at hjælpe de efterladte med alle de praktiske forhold vedrørende begravelsen.

Der findes ikke én rigtig måde at arrangere en begravelse på. Den afdøde kan have haft særlige ønsker til en højtidelighed, ønsker om bestemte salmer, blomster eller taler, eller den afdøde kan have haft ønske om, at det sidste farvel skulle ske på en knap så traditionel måde. Det bliver mere og mere udbredt, at den afdøde har efterladt sig et ønske om, hvordan eller hvor en begravelse skal foregå, og hvad der skal ske bagefter. Jeg har lokalkendskab i Herning og omegn, og kan derfor også rådgive selv om specielle ønsker.

Er der tale om en bisættelse, hvor den afdøde kremeres, kan der også være et konkret ønske om, at asken skal spredes over havet eller nedsættes i en skov. Jeg kender alle regler i forbindelse med begravelse og bisættelse, og kan derfor vejlede samt hjælpe med at søge den nødvendige tilladelse. Jeg lægger vægt på, at en begravelse skal være en smuk ramme, hvor de efterladte kan få lov til at sige ordentligt farvel.

 

Bliv kontaktet og hør mere

 

Paw Bergen

Bedemand