Overlad det praktiske til bedemanden

Når et familiemedlem går bort, er der mange praktiske opgaver, der skal udføres. Det kan for mange pårørende være svært at skabe overblik midt i sorgen og tabet. I denne fase er det vigtigt at alliere sig med en dygtig bedemand allerede fra begyndelsen, så de efterladte trygt kan stole på, at de mange forskellige opgaver udføres korrekt og professionelt. Jeg kender Herning og omegn på nærmeste hold og har gode relationer til kirker, myndigheder, blomsterhandlere, aviser m.fl. De efterladte skal ikke tænke på andet end at støtte hinanden gennem en svær tid.

Indgående lokalkendskab

Jeg kommer gerne ud til de pårørendes hjem for en rolig og afklarende samtale om de formaliteter, som skal klares, samt alle de nødvendige bestillinger og opgaver, der skal klares inden begravelsen. Udover at udfylde dødsanmeldelsen, hjælper jeg også gerne med andre praktikaliteter.

Der kan være forskelle i skik og brug fra sogn til sogn, og på grund af mit store lokalkendskab i Herning og omegn rådgiver jeg naturligvis omkring de lokale stikke og traditioner. Jeg kan også støtte i forbindelse med begravelse af personer fra andre trossamfund og ved begravelse i et andet land.

 

Jeg står for begravelsesopgaverne

Som bedemand i Herning har jeg kontakt til alt fra begravelsesmyndigheder og kirker til aviser, stenhuggere og blomsterforhandlere. Jeg rådgiver også gerne om lovene om pension, skifteret og mulighederne for økonomisk hjælp fra en begravelseskasse, fagforening eller sygeforsikring. Hvis de efterladte selv har lyst til at stå for en del af begravelsen, f.eks. blomsterudsmykning eller musik i kirken, aftaler vi dette på forhånd. Jeg giver også et prisoverslag på forhånd, hvor udgifterne er udspecificeret.

Bliv kontaktet og hør mere

 

Paw Bergen

Bedemand