Bedemand i Sunds

Lokal bedemand i Sunds

Jeg blev eksamineret bedemand i 2000 og har siden da arbejdet som bedemand i Herning området; Sunds, Gødstrup, Hammerum, Snejbjerg, Lind og Tjørring. Dette har givet mig erfaring med områdets skikke og traditioner. Derudover har årene som bedemand givet mig meget erfaring med at levere en professionel assistance og rådgivning ved dødsfald, begravelse og bisættelse.

Jeg hjælper med afskeden på netop den måde, som afdøde ønskede det.

 

Overlad det praktiske til bedemanden

Når et familiemedlem går bort, er der mange praktiske opgaver, der skal udføres. Midt i sorgen og tabet kan det for mange pårørende være svært at skabe overblik. I denne fase er det vigtigt at alliere sig med en dygtig bedemand allerede fra begyndelsen, så de efterladte trygt kan stole på, at de mange forskellige opgaver udføres korrekt og professionelt. Jeg kender Herning og omegn på nærmeste hold og har gode relationer til kirker, myndigheder, blomsterhandlere, aviser m.fl. I behøver ikke tænke på andet end at støtte hinanden gennem en svær tid.

Jeg hjælper jer med de praktiske ting, i forbindelse med et dødsfald. Så I kan fokusere på at være i sorgen og sammen med jeres nære.

 

Indgående kendskab til Sunds lokalmiljø

Jeg kommer gerne ud til de pårørendes hjem for en rolig og afklarende samtale om de formaliteter, som skal klares, samt alle de nødvendige bestillinger og opgaver, der skal klares inden begravelsen. Derudover udfylder jeg dødsanmeldelsen, samt at jeg gerne hjælper med andre praktikaliteter.

Der kan være forskelle i skik og brug fra sogn til sogn, og på grund af mit store lokalkendskab i Herning og omegn rådgiver jeg naturligvis omkring de lokale stikke og traditioner. I forbindelse med begravelse af personer fra andre trossamfund kan jeg også yde støtte, samt ved begravelse i et andet land.

  

Jeg står for begravelsesopgaverne

Som bedemand i Herning og omegn har jeg kontakt til alt fra begravelsesmyndigheder og kirker til aviser, stenhuggere og blomsterforhandlere. Jeg rådgiver også gerne om lovene om pension, skifteret og mulighederne for økonomisk hjælp fra en begravelseskasse, fagforening eller sygeforsikring. Hvis de efterladte selv har lyst til at stå for en del af begravelsen, f.eks. blomsterudsmykning eller musik i kirken, aftaler vi dette. På forhånd giver jeg også et prisoverslag, hvor udgifterne er udspecificeret. 

 

Bliv kontaktet og hør mere

Paw Bergen

Bedemand